Groene efficiëntie

Een bewezen succesvolle aanpak

Worldwide

De bloemen en planten die we verwerken tot verkoopklare concepten kopen we wereldwijd in bij vaste leveranciers, die door ons zorgvuldig geselecteerd zijn. Met de meesten werken we al samen vanaf de start van ons bedrijf. We komen bij ze op de kwekerij, sparren met ze over hun assortiment en de gevraagde kwaliteitscriteria en betrekken ze intensief bij ons streven om de producten zo snel en efficiënt mogelijk bij onze klanten af te leveren. In die hechte samenwerking ligt de oorsprong van ons bedrijf én ons onderscheidend vermogen in de markt. Onze klanten zijn ook hun klanten en we trekken wereldwijd samen op om de klantvraag zo optimaal mogelijk in te vullen.

Large volumes

Onze klanten zijn internationale retailketens. We hebben onze bedrijfsprocessen volledig ingericht op het invullen van hun grootschalige vraag naar boeketten en plantconcepten. Dat betekent dat we met creativiteit en vindingrijkheid voor iedere individuele klant concepten op maat arrangeren. Die klantspecifieke concepten worden vervolgens in grote volumes ingekocht en door onze leveranciers direct bij onze klanten afgeleverd of direct bij onze verwerkingshallen in Nederland. In onze verwerkingshallen stellen we de concepten efficiënt en volgens standaard werkprocedures samen, conform de planning van de klant. Op een aantal cruciale punten in ons verwerkingsproces vinden kwaliteitscontroles plaats, zodat we zeker weten dat we leveren wat is afgesproken met de klant.

Fast

We kiezen altijd voor de snelste logistieke weg zodat onze producten zonder omwegen op tijd en in topconditie bij onze klanten afgeleverd worden. Producten die bij onze leveranciers al winkelklaar gemaakt kunnen worden, transporteren we vandaar uit rechtstreeks naar onze klant. Producten die in ons bedrijf verwerkt worden tot boeketten of plantconcepten, transporteren we via Nederland. We maken gebruik van lucht-, zee- en wegtransport en werken per land samen met de beste logistieke partners met wie we heldere lever- en kwaliteitafspraken maken. Onze logistieke medewerkers coördineren de logistieke planningen en volgen de zendingen op de voet via een betrouwbaar track & trace systeem.

Fresh

De producten in de kassen en op de teeltvelden van onze leveranciers zijn onze virtuele voorraad. Hieruit kopen we iedere dag verse producten in, gebaseerd op onze prognoses en bestellingen van onze klanten. Zodra onze inkooporders geplaatst zijn, oogsten en verwerken onze leveranciers de producten conform de afgesproken specificaties. Waar ter wereld onze leveranciers zich ook bevinden, alle producten worden via de kortste weg op de plaats van bestemming afgeleverd: rechtstreeks bij onze klant of rechtstreeks bij onze verwerkingslocaties. Verser en sneller kan het niet.