Flower Direct

Flourishing your business

Wie zijn wij?

Wij zijn een jong en ambitieus familiebedrijf dat altijd in beweging is: op zoek naar meer efficiency in de keten. Opgericht in 1997 zijn we in bijna 20 jaar tijd uitgegroeid tot een professionele leverancier van planten en bloemen aan retailers in Europa, die ervoor staat dat de producten op tijd en in topconditie in de winkels arriveren. We werken daarin samen met de beste internationale leveranciers, die hun producten met liefde en vakmanschap telen. Kwaliteitsproducten die wij vervolgens selecteren, verwerken en verpakken tot onderscheidende boeketten en plantconcepten.

Waar staan wij voor?

We werken met kennis van zaken, oog voor kwaliteit, gevoel voor timing en een eindeloos streven naar perfectie. Want in de sierteeltketen maken details het verschil tussen verkoop en derving. Denk hierbij aan kwekersbegeleiding, voorbehandelingen, extra kwaliteit- en logistieke controles, up-to-date (klanten)informatie, nieuwe verpakkingen of aangepast transport. We laten niets aan het toeval over, kiezen altijd voor de snelste logistieke weg en stoppen nooit met het zoeken naar innovaties en optimale efficiency in de keten. Zo kweken we samen met onze ketenpartners een groeizame voedingsbodem voor pure, groene passie bij consumenten en florerende verkopen.

Keurmerken

Vanzelfsprekend produceren en verwerken wij onze boeketten en plantconcepten op een faire, duurzame manier. Om dat te onderstrepen hebben we de volgende internationaal bekende certificeringen behaald:

Betrokken

We zijn een maatschappelijk betrokken onderneming. Niet omdat het ‘in’ is maar vanuit overtuiging, al vanaf de start van ons bedrijf. We hebben maar één planeet aarde en daar zijn wij zuinig op, net als op onze sociale omgeving en op de mensen met wie we samenwerken. Duurzaamheid, veiligheid, kwaliteit en sociale betrokkenheid zijn op een concrete manier vertaald in onze bedrijfsprocessen. Ons bedrijfspand wordt bijvoorbeeld volledig CO2 neutraal verwarmd doordat we gebruikmaken van twee hoogwaardige biomassa ketels (pelletkachels) en een systeem dat de warmte van onze koelcelinstallatie hergebruikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn we Fairtrade en Florimark GTP gecertificeerd, gebruiken we duurzame verpakkingsmaterialen en sponsoren we lokaal, regionaal en internationaal verenigingen en evenementen waarmee wij ons verbonden voelen.